OD IDEJE DO HOLLYWOODA

Godine 2003.  – nastala je ideja o stvaranju hrvatskih proizvoda s motivima hrvatskih gradova i pletera.

23. kolovoza i 3. rujna 2004. – prijava i registracija industrijskog dizajna. Ideja stvaranja hrvatskih proizvoda s motivima hrvatskih gradova i pletera počinje se i realizirati.

rujan 2004. – prikazana je prva revizija i prezentacija proizvoda s motivima hrvatskih gradova na reviji “Eko etno” na Zagrebačkom velesajmu, te reviji “Tjedan mode” u Zagrebu.

studeni 2004. – revija u Londonu u svojim manifestacijama “Godišnja večera Britansko-hrvatskog društva” u dvorani umjetničkog centra Battersea arts

   

– u Litvi na europskom natjecanju za Miss turizma gdje je aktualna Miss Hrvatske nosila je jednu od haljina s motivom Zagreba.
– dizajnirana odjeća za hrvatski tim frizera tijekom svjetskog natjecanja u Milanu koja je postigla veliki uspjeh, o čemu svjedoče brojni članovi u dnevnom i tjednom domaćem te inozemnom tisku.

  
– proizvodi s motivima hrvatskih gradova predstavljeni su na HTV-u u emisiji “Parlaonica” na temu “Kupujmo hrvatsko”.

2005. – registracija i otvaranje obrta Studio za dizajn Demi dizajn sa sjedištem u Zagrebu i izrađivanjem nove hrvatske robne marke “Cro etno”.

lipanj 2005. – predstavljanje inovacija i modne revije nove kolekcije u svojim skupinama AMCA Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu. O inovaciji i projektu “Tragom hrvatskih motiva do modne odjeće i suvenira” pisano je u stručnom tekstilnom časopisu Tekstil, koji izdaje Tehnološki fakultet u Zagrebu.

  

rujan 2005. – svečano darivanje proizvoda marke “Cro etno” (košulja i kravata s motivom Dubrovnika), Siru Rogeru Mooru, Julianu Rachlinu, Miši Mihočeviću u sklopu svečanog otvorenog festivala “Julian Rachlin & Friends” u Dubrovniku.

listopad 2005. – u svijetu svjetskog SKAL kongresa održana u Zagrebu na završnoj svečanosti 25 hostesa nosila je kostime s motivima hrvatskih gradova što je izazvalo veliku pažnju kako domaćih tako i stranih gostiju.

prosinac 2005. – dizajnirana haljina za Miss Hrvatske s motivom Dubrovnika koju je nosila Maja Cvjetković na svjetskom natjecanju za Miss svijeta održanog u Kini.

ožujka 2006. – sudjelovanje na reviji “Zlatna nit” u hotelu Regent – Zagreb na reviji “Dani mode i vjenčanja” u zagrebačkom velesajmu – Zagreb.

travanj 2006.  – sudjelovanje na reviji “Tjedan mode” u Sarajevu i predstavljanje hrvatskih proizvoda u BiH.

svibanj 2006. – sudjelovanje na izboru “Lice godine” u hotelu Regent – Zagreb pri čemu su nositelji proizvoda “Cro etno” s motivima hrvatskih gradova.

srpanj 2006. – izrada odjeće za domaćine i voditelje programa u okviru Pulskog filmskog festivala.

rujan 2006. – izrada haljine za Miss Austrije Tatjanu Batinić na natjecanju za Miss svijeta održano u poljskoj.

     

kolovoz 2006. – dizajnirana festivalska odjeća za festival “Julian Rachlin & Friends” i košulje za Sira Rogera Moora, Juliana Rachlina, MišuMihočevića, te kravate s motivima Dubrovnika za Thomasa Mustera i druge uvažene goste festivala.

  

rujan 2006. – sudjelovanje u akciji “Kupujmo hrvatsko” u Zagrebu i Rijeci.
  
– sudjelovanjem na međunarodnom sajmu inovacija u Zagrebu u Zagrebu Zagrebačka velesajma kao hrvatski inovator, gdje je autorica predstavila proizvode i inovacije “Cro etno”, što je bilo ispravljeno u emisiji “Inovacije – hrvatski proizvod” na TV Z1, sudjelovala je kao gost na televiziji Z1 gdje su predstavljeni hrvatski proizvodi.

studeni 2006. – sudjelovanje na izboru Miss i Mister turizma u Opatiji, gdje su gledatelji mogli vidjeti proizvode s motivima hrvatskih gradova i pletera. Cijeli izbor su pratili mediji. Posebno je prikazan prilog s modelima “Cro etno” proizvoda u emisiji “Zagrljaj ljepote” na OTV-u.

veljača 2007. – Sudjelovanje na “Gospodarskoj izložbi – izvorno hrvatsko Histria 2007” u Puli. Slijedi sudjelovanje na sajmovima “Milanovendemoda” u Milanu.

travanj 2007. – Sudjelovanje na sajmu suvenira Kvarner EXPO 2007 u Opatiji.

rujan 2007. – Sudjelovanje na izboru Miss i Mr. turizma svijeta 2007 u Svetom Martinu na Muri. Svi natjecatelji nastupili su u odjeći CRO ETNO s motivima hrvatskih gradova, pletera i glagoljice. Događaj je popravio sve medije u Hrvatskoj, a oni su svi nazočni mogli upoznati nove proizvode DEMI DESIGNA.

     

listopad 2007. – Najpoznatiji i najbogatiji svjetski dizajner obučeni Gimmi Baldinini snimljeni u svojim kreativcima u Riminiju za emisiju NOVE TV s kravatom CRO ETNO i motivom grada Dubrovnika zajedno s novinarom Nenadom Hervatinom.

studeni 2007. – U okviru foruma poduzetničkih zemalja Podunavlja – Danube Net, BPW u Puli, promocija i prezentacija hrvatskih proizvoda CRO ETNO s motivima hrvatskih gradova, pletera i glagoljice. Proizvodi su privukli pažnju svih nazočnih kao i predsjednika Mesića.

  

veljača 2008. – Sudjelovanje na gospodarskoj izložbi Izvorno hrvatsko HISTRIA 2008 u Puli.

veljača 2008 – Modna revija u hotelu Sheraton u Zagrebu.

    

     

     


ožujka 2008.   – Sudjelovanje na web mjestu suvenira Kvarner EXPO 2008 u Opatiji. U svojoj je državi držana prezentacija suvenira i poslovnih poklona CRO ETNO kao i modna revija odjeće s motivima Opatije, pletera i glagoljice. Reviju su nosile poznate misice turizma Hrvatske.